Internet..

Ska göra ett försök å skaffa fram internet till huset så man kan skriva i bloggen, man känner sig lätt handikappad utan, man gör ju nästan allt på internet.
Vi har ju varit till Lit i helgen å hämtat flytt lasset, det gick kanske så där! Vi har inte tagit det med oss allt men det mesta så vi kan överleva i huset! När vi hämtar resten vet jag inte men så fort som möjligt, så vi blir färdiga och inte behöver åka dit nå mera till den där lägenheten.  Allt våra saker som var över allt i lägenheten, saker som jag inte visste vart jag skulle ställa å sånt det märks knappt att man har några saker när vi flyttade in i huset! Helt otroligt! Känns nästan lite tomt! Men som sagt vi har ju inte hämtat alla saker än.
Bilder inni huset ska jag ta så fort vi fått bort alla lådor och det lär ju gå snabbare än ett år denna gång! Känns bra!
Det värsta är att jag är så mörkrädd så nu i natt när vi sov första natten i huset så var Dennis tvungen att följa med mig på toa för jag tordes inte gå själv i den lååånga korridoren som är uppe! Det lite mindre negativa med huset är att det är rätt så gammalt så det knakar nå djävulskt i golven så man kan ju inte direkt smyga när man ska gå på toa, ungarnas rum ligger på vägen till toa. Så man smyger så gott man kan men ändå så hörs det ut som enelefant som går över golven!

Jaja vane sak!
Nu ska jag kolla upp internet!

Hej hopp!

Bilder...

Ska jag ta så fort jag kan! Så dom som inte tänkt hälsa på oss får se hur det ser ut där!  Men lägger väl in bilden på det fina huset igen! Snart ska jag hämta Dennis på jobbet,hämta släpvagen och dra på den på lastbilen vi har fått låna av snälla Frode(Dennis arbetsgivare)!  Sen drar vi till sverige!  Fattar inte hur vi ska få plats vi ska sova i lastbilen i en säng som är  ca 60 cm bred! När jag och Dennis nyss flyttade tillsammans så sov i i en 90s säng men då var man ju ny kär å jävlig så det gick ju bra! Nu måste jag ju som ha min space i sängen annars kan jag inte sova!
Jaja...Alla som vill säga hej då får komma förbi i morgon lördag till Lit!!! Vi är bara där över dagen!

Sov gott allesammans...det får nog inte jag göra!


The House of Hjalmarsson!

Hus å jobb och bebis!!!

Först av allt måste jag gratulera Lena och Pär som fick en pojke den 16 spetember!! Ja då var det min tur att jobba, har fått jobb på hotell Bergstaden...känns bra men det är slitigt, har varit helt slut i kroppen när jag kommit hem, kan ju oxå bero på att jag blivit tokförkyld på det! Jag tål nog inte fjälluften. =D
Nu har vi börjat flytta in sakerna vi hade med oss i huset, ska hem i helgen å packa med resten, fattar dock inte hur det ska gå till å packa ner en hel lägenhet på en dag...det blir en stressig lördag! Vill ju hinna upp till Lena och Pär å sniffa bebis! Tyvärr får gröten vänta tills det finns mera tid, jag känner mig otroligt stressad när det gäller allt! Kanske tur att man är ledig i helgen och några dagar i veckan som kommer! Undra hur länge det tar innan mina barn pratar norska!?
Skumt! verkligen! Allt känns bra hittills men det är mycket man funderar över hur allt funkar! Som en sån grej med räkningar! Hemma i sverige får man lön runt den 25 och räkningarna ska vara betald den sista. Här funkar det inte så, jag kommer få lön den 25 dock, Dennis däremot kommer få lön den 5 och räningarna verkar inte ha ett bestämt datum som ska betalas utan det verkar som man får betala dom när som helst under månaden, jaja det kan ju funka eller inte! jag har egentligen ingen aning om hur det funkar att flytta till ett annat land. eftersom vi flyttar på riktigt så måste man ju registrera om bilar å hela kittet, med andra ord bli norsk på heltid!!  På riktigt!  Ja fast det är jag ju redan!  Undra då hur det funkar den dagen vi flyttar hem!  Om barnen har kvar sina svenska person nr? Tusen frågor!
Ja det är väl sånt som ordnar sig eftersom!

Hej hopp!



Greit!

Ja då var det dax igen då för några rader. Åkte som sagt ner med Helena till sthlm för att åka på kryssning! Det var skojigt! Hade trevliga dagar där!
Jag är i Norge igen med familjen. Imorgon börjar jag jobba på hotellet där syster jobbar! Ska bli skojsigt! Skönt att få jobba! Dock bara en introduktions dag men ändå!!!
Huset ska vi kolla på i morgon, det verkar som vi får hyra det, eftersom hon kollat våra referenser och inte sagt något om det så! Skulle bli mäktigt besviken om vi inte fick det, då är det bara att bege sig ut på jakt igen! Vi har kört ett lass hit redan, med soffor å köksbord, även tvn fick följa med! Sen är det bara resten kvar åsså katterna! Dom kan jag frakta till nästa helg. tjiho!
Jag och Elisabeth var och smygkollade på huset nu i kväll, även fast vi ska dit i morgon efter Dennis jobb å kolla.
Snart är detta klart hoppas jag!  Får vi nyckeln i morgon kan vi börja lasta in grejerna vi drog med oss i går hit! Grett!!!
Fan vad skönt det ska bli med hus! Känns skönt att nått gåt åt vårat håll för en gångs skull!!!
I kväll blir mys fika! Syster håller på att baka bröd! Ska även åka i väg å hämta Dennis på jobbet senare! Men först ska jag lägga barn!
Är lite nerövs inför i morgon men jag kan trösta mig med att jag kommer i goda händer! =D

Nu ska jag ta å lägga några barn som ska på sin första dagis dag i morgon, det blir moster som får skola in dom! Men det ska nog gå bra det!

Hej hopp!!

Huset vi ska kika på i morgon och som förhoppningsvis blir vårat!!

flyg,buss,tåg,båt...

Ja då var det fixat å klart, flygbiljetten är bokad och resten ordnar vi när vi kommer ner!
Nästa vecka flyttar vi!! Huset ska  vi kolla på huset och skriva kontrakt. Spännande värre. Har lite ont i magen, nervös hur allt ska lösa sig. Blir väl en sån där panik flytt igen som vi gjorde från torvalla till Lit.
I morgon drar vi ner till sthlm! Har varit på "jobbet" å sagt hej då till dom flesta. Hoppas att chefen kan skriva nått slags rekommendations brev till mig så kanske jag kan få mig ett jobb lättare!

Jaja sånt som ordnar sig det!  I morgon ska jag hämta Dennis på bussen, hur vi ska ta oss ut på flygplatsen ordnar vi nog i morgon! Ja allt ordnar sig!! Det är nog dagen sord i mitt blogg inlägg! Ordna!!!

Nu ska jag hem å packa å sen drar vi till torvalla dr vi är bjuden på middag! Skönt å slippa de!!

hej hopp!

mm...

Hur blir detta!??? Jag har iaf skaffat mig ett norskt mobil nr, som jag kommer att meddela alla berörda senare när allt är klart! Ja jag vet inte vad jag har mer att berätta. Snart åker jag å Häläna på båt turen, det ska bli riktigt skoj!!
Några dagar i stockholm, å sen en tur till Finland.

Dennis verkar ha fått jobbet iaf, så nu är det allvar, röros here we come!!
Just nu är alla ungar ute å leker, tyst å lugnt här!

Skriver mer sen!!

Nårje igen...

Ja nu var i Norge igen, undrar ni varför vi är i Norge så mycket så är det så att vi har planer på att flytta hit! Dennis är och prov jobbar idag. Dennis blir utan jobb den sista september så vi måste ordna nått nytt, så det blir väl som att jag flyttar hem eller nått, idag har jag ordnat norska personnr mina barn och åt Dennis. Hoppas på att Dennis kanske är ledig nånting i morgon så vi kan åka på kommunen tillsammans och söka dagis åt barnen.
Hur det löser sig med allt det vet jag inte, tror jag bara tar det som det kommer.

Skolan vet jag inte hur jag ska göra med, om jag ska hoppa av eller om jag ska försöka plugga på distans. Ing-marie som är chef på skolan sa att det ska vi ordna. Det var inga problem, medans min svenska lärare inte var allför posetiv. Jaja får se hur det blir detta, tänkte vi skulle bo här så länge tills vi hittade ett eget boende men nu måste vi ästan hitta ett eget pga katterna. Eftersom marika är allergisk mot dom, så det funkar ju inge vidare det då!

Hade ont i magen ett tag för hur det skulle bli, men nu när vi är här känns det bättre.

Nu ska det ätas pannkakor!!

Hej hopp!!

PS: meddelar alla hur det blir framöver! :DS



Familjen Hjalmarsson blir norskar på heltid!!!

Nårje...

Ja där har vi varit i helgen, åkte i torsdagskväll ett infall. Vill träffa mamma innan hon åkte i väg med flyget till min moster, ja det är så tråkigt att vi inte hade råd att åka neröver. Hade verkligen varit skoj men pengar bestämmer det mesta.
Hon har inte träffat Neo och inte heller Liam sen han var 1 år tror jag. Har mest dåligt samvete för att jag är så dålig att höra av mig till farfar. Det är så mycket man ska hinna på en sommar, man hinner aldrig allt. Nu fick jag ju jobba hela sommaren så det var ju bra men man måste ju ta hand om familjen oxå. Mycket stök när man har barn. Längtar tills den 10 då ska jag å Häläna dra i väg på kryssning, ska bli skönt å få göra nått jag vill!! Det är ju inte för att jag inte älskar mina barn men iblánd behöver man en paus från allt å bara få vara med sig själv!!
Har fått reda på vad Dennis hade i bakfickan, tyckte det var en rätt så bra plan så jag flyter väl bara med som jag brukar!
en del förändringar men kanske inte allt för stora! Jag längtar redan tills planen är satt i verk!
Sitter på skolan nu, börjar om en timme, har en del kvar att göra men ska åka in i morgon oxå har svenska på onsdag å tänkte vara klar med min uppsats då redan. Vill bli klar med kurserna så fort som möjligt. Så man kan utbilda sig vidare, vad man nu ska bli när man blir stor!
Dennis har dragit i väg till Norge igen, så han ser man nog inte på ett par dagar. Denna älgjakt blir jag tokig på, hälften av alla lärare är ledig för att jaga älg så man kan inte få nått svar nånstans. Jaja, man kan ju hoppas att dom inte blir borta hela månaden.

jaja man ska väl återgå till arbetet här på skolan så man får något gjort i dag!!

Hej hopp!


RSS 2.0