On more day to go...




Yeep, i morgon bär det av hemåt till Sweden, känns kymigt men ganska skönt ändå! Trivs rätt bra här i USA, trots alla knepiga lagar å regler de har. Men skulle nog ha svårt att bo här man har det för bra i Sverige! Har köpt många fina presenter, problemet nu är hur vi ska få med oss allt hemöver, har iof fått låna en väska av A och K. så ska packa idag å se hur mycket som rymms där! 

A har precis färgat håret på mig jag hoppas det blir bra! Vilken färg det blir det får ni se när jag kommer hem! Hihi...färgade håret på A oxå men det vart inte sp, förväntat, på paketet stog det att det skulle bli en ljusae brunfärg men det hela slutade med att det blev en nyans av grönt. Ska försöka göra nått åt det innan vi åker hem! Så hon får hjälp med det! 

Dennis är å spelar moderatspelet golf, han har blivit som besatt, tur att det är vinter hemma! Haha...Usch nu var jag inte snäll, kul att han hittat ett intresse iaf. Han å Kenny har spelat som tokar sen han fick den där golfbagen! 

Känns knepigt att åka hem egentligen, bara för att man varit här så länge, känns nästan som man är hemma! 

Tack Kenny och Alexandra för gästfriheten å hjälpen med barnen! 

Hoppas ni kommer att sakna oss! =D Kanske vi kommer nästa år om ni är kvar! 

Ha en bra dag!  

  

Ojoj....

Tiden går fort när man har roligt! Bara en vecka kvar tills man är hemma i kalla sverige igen! Men det ska bli skönt på sätt å vis! Längtar lite hem även om man trivs bra här så är det så mycket som man längtar efter! Typ Falukorv, det är nått som inte finns här å såser till maten, inte heller så vanligt här, knepigt hur de kan tycka att det är gott med en torr köttbit å grönsaker, jaja, knepigt att folk kan vara så stora å inte ens veta vad bea sås är! Hmm...Jaja...Man har det nog bra i Sverige!

I går fick jag och Dennis en ensam dag tillsammans, vi åkte till Niagara fallen över till den Kandensiska sidan. Hur mysigt som helst, kikade runt på det mesta som fanns där å sen åkte vi hiss upp i ett torn å kollade på utsikten över hela! Rätt tufft! Sen ner å kika på 4D bio. Det var skoj! Sen skulle vi försöka å ta oss över till den amerikanska sidan igen, vilket gick smidigare än å ta sig till den kanadensiska sidan. Back in the states så hittade vi en parkering som otroligt nog var gratis! Gick å kikade hur det såg ut för jenkarna på deras sida av niagara fallet. Det var fint det oxå men häftigare på andra. Jag å Dennis fick för oss att gå en guidad tur ner till fallet där man kunde stå under, det var rätt tufft, vattnet var inte speciellt kallt var skönt att få bli nersvallkad den dagen med tanke på att det nästan var 30 grader varmt.

Efter att ha blött ner oss så, tog vi bilen hemöver! Kändes skönt att äntligen vara på väg hem. Körde in i Buffalo bara för att ha varit där! Liten stad men mysig. Ställde in GPSn på Hem, Den visade världens tokigaste väge hem, men vi körde på. På nått sett kommer vi ju alltid hem tänkte vi. Åkte en massa småvägar igenom en massa småstäder, det kändes tokfel men vi körde på...Körde igenom en stor korsning och längre ner på vägen blev vi invinkade av polisen, det hade hänt en svår olycka. Vet inte riktigt vad som hänt men polisen sa att det var en kille som kört åt skogen, man såg bilen hade kört rakt in i ett räcke å stog med nosen en bit över kanten och under var det en älv. Vi fick rådet att vända å ta en annan väg, så det blev lite längre å ännu mindre vägar i ca en timme. Men sen så kom vi ut på I-380 då kändes det bra igen å jag lugnade ner mig. Äntligen på väg hem tänkte jag! Vi var hemma runt 12 på natten. Det tog en jäkla tid eftersom vi var tvunge att åka en annan väg. Men men hemma säkert iaf! Det hade gått bra med våra barn!

Nu vankas det middag!

God natt på er svenskar!

Tatto igen...

Gjorde en till Tauering idag! Neos namn denna gång då...På samma arm som jag har Liams namn. Det blev billigt, vet att jag skulle minst kosta 600 kr om jag gjorde de hemma, nu kostade det 50 dollar (ca 350 svenska pengar).
 
Här är den!         Gjorde en till bara nån dag innan vi skulle åka hem! 

Nice tycker jag!
Dennis är å spelar golf med sin nya golf kompis Kenny, Dennis blev helt bettutad i den där sporten. Jaja...Jag har iaf köpt en massa pyssel som jag iof inte kan börja med förrän vi kommer hem å framkallat bilder! Men det ska blir skoj, ska göra ett album om våran resa. Har köpt ett album och en massa fina klister grejjer till!

Ha en bra dag!

Trots, trots, trots....

Liam är i sitt esse nu, vad man än gör blir det fel! Jag hoppas att det inte håller i sig allt för länge för då kommer jag bli knäpp! Idag har vi gjort det vanliga! Shoppat! Hittat fina presenter till mina nära å kära! Liam var helt utslagen när vi kom hem idag så det blev ett snabbt bad å sen rakt ner i säng, han tvärslocknade! Våra gubbar är å spelar golf, Dennis har ju hittat ett intresse, vilket jag tycker är roligt även om det betyder att han kommer vara borta lite mer från oss, dock bara på sommaren vilket kanske är tur! Man kanske ska börja spela själv så man får sig intresse men med mitt tålamod så vet jag inte om det funkar.

Nä ska gå ner å sällskapa med A, undra när pojkarna kommer hem, fast det heter kanske inte pojkar när bägge har fyllt 30??!! Gubbarna då!  Det kanske passar bättre! Hehe

Hej hopp!

Dennis 30 år!

Idag fyller min älskling gubbe! Tror han har haft en bra dag iaf! Åkt runt på affäer å sånt å kikat, sen åkte vi hem och matade de små, jag och A åkte i väg på dick´s å köpte present åt Dennis, Sen på wal-mart för ytligare ateraljer. Kom hem å kökade nån pizza slice som var kvar sen i går, sen blev det tårta och kakor. Dennis fick kort  och present. Av mig och mina söner fick han ett färdigt packet med golfgrejjer så som bag, golfklubbor, sockar till klubborna, peggar, golfbollar å så klart det viktigaste av allt en callaway keps!

Tror han va rätt nöjd det såg ut som det iaf! Han tackade mig två gånger, men han har ju tjatat å andra sidan hela sommaren om att han vill ha det å börja spela men inte haft råd å köpa det för att det är för dyrt, men hittade det rätt billigt här ett färdigt kit å allt men säg det inte till han! =D

Nu väntar vi bara på att Kenny ska komma hem från jobbet så man får sällskapa med han oxå, det uppskattar nog Dennis mycket eftersom han är rätt ensam med oss tjejer och barnen.Lite synd att han jobbar i helgen...Jaja man kan ju inte få som man vill jämt!

Nu ska man väl gå ner å kika lite på det man köpt i dag! Dela upp presenter å sånt!

Ha det gött!

Grattis igen min älskling!

Färdigmatens land...

Snacka om att allt här är färdig för att äta, det finns inte ens så man kan göra sig en egen tårta för att allt ska vara färdig detta land å snabbt ska det gå. Har iaf hittat snus i detta land, men det är Amerikanskt eller danskt snus. Köpte det amerikanska med mint smak. Det var en udda upplevelse men det funkar väl tills man kommer hem, det var rätt billigt iaf. Köpte två dosor för 5.49 dollar ca 40 svenska kr. Det får man inte hemma iaf. Men måste ju säga att göra snus är inte amerikanernas grejj iaf. Köpte lokalt öl i går, inte heller så dyrt, men jag vart registerad. Häftigt värre, man måste ju va 21 för att få köpa alkohol och eftersom jag inte var amerikansk medborgare så fick man bli inskriven i en dator å skriva på ett papper som bevis på att jag verkligen hade fyllt 21. Nördigt!

Borde lägga in lite bilder men jag hittar inte min kamera, Dennis har nog slarvat bort den, ska städa lite i morgon så jag hoppas den dyker upp. Tur kanske är att Dennis har med sin kamera!

Varit å shoppat lite presenter idag till våra nära å kära. Det har varit skoj, det finns mycket billigt här, köpte lite häftiga kläder idag på Harley davidson store idag, till oss. Inte alls dyrt, fanns å köpa en häftig skinnpaj för en 5 hundring, det får man ju inte hemma om man ska köpa märkes kläder.

Nyss käkat middag, grillade kött å majskolavar, har ju varit tok fint väder idag!! Det skulle det även bli i morgon oxå så....Hoppas vi ska åka till NY nån dag...Ska bli himla skoj å få se allt det där man bara sett på tv än så länge. Ja man hinner väl med det oxå!

Nu ska jag sällskapa folkens med lite öl å snacks å sånt!

Have a nice day!

Hugs and kisses!

//Sessan

Familjen Hjalmarsson i USA!

Ja då var man i staterna då! Flygresan gick bra men det blev em lång dag för mina barn. Men nu är de uppe å busar på Neo vaknade vid fem i morse och naturligtvis vaknade ju Liam oxå. Satte på lite tecknat åt honom och sen somnade vi om. Klev upp vid 8 (14:00 svensk tid) käkade frukost, vet inte vad vi ska hitta på idag för det spö regnar men det är varmt. Vi tyckte det var varmt när vi kom in på flygplatsen i går men när vi kom ut därifrån slog värmen i mot oss som en vägg, helt outhärdligt, vi åkte ju från kalla sverige å hade klätt på oss alldeles för mycket kläder. När vi landade  på newark hann vi se både frihetsgudinnan och empire statebuilding, häftigt värre!
får se vilken dag vi törs ge oss in till New york.

Snart fyller min Dennis år, vet inte vad jag ska hitta på å köpa åt han, får se vad våra vänner säger om det om vi ska köpa nått tillsammans, men det får ju inte bli nå stort eftersom vi ska ju hem å med alla grejjer vi släpat med oss!

Nu ska jag sällskapa med familjen å vännerna!

Ha det fint!

Nu känns de...

att vi snart ska åka! Jag börjar bli lite pirrig i magen men det ska bli så himla skönt å få komma i väg hemmifrån en stund!
Vi hade det trevligt i går när moster Micke var här, blev lite öl drickning och musikspelande! Thotte kom förbi en sväng å! Även Tommy och Elin men dom åkte rätt snart eftersom han skulle jobba. Runt tolv på natten kom Dennis andra bror Micke med sällskap. Klockan blev runt halv två när vi gick å la oss, vilket var alldeles försent egentligen med tanke på att vi har en del att pyssla med idag. Dennis sover men jag bestämmde mig för att inte göra det, då har jag så svårt att sova i kväll när man ska va trött å ska upp tidigt. Åker runt klockan 6 mot sthlm. Väl där nere så tänkte vi hälsa på lite kompisar som fortfarande bor kvar. Senare kommer Ola å hämtar bilen, han ska va bilvakt. Vi ska sova på hotell =D. I Märsta, bara en sån grejj ska bli skoj!

Måndag förmiddag går planet mot USA, rättare sagt 10:40 och jag vill ju gärna va där i tid, hatar å stressa när man har mycket att tänka på. Allt är färdigpackat, hoppas jag, jag lär väl ha glömt någe som vanligt! Jaja....Barnen är hos Micke å Annika så vi får städa lite å packa det sista. Ska hämta dom runt 4. Sen kommer svärfar och Ewa, och även mamma och Rebecca. De ska äta middag här med oss, sen ska vi väl både fira Dennis och mamma på deras födelsedagar. Har inte köpt nått åt Dennis men ska nog göra det där borta i Staterna. Känns fortfarande overkligt att vi ska åka! Har nog inte fattat det där riktigt än. Usch vad jag tjatar känner jag!  Men kan inte låta bli för det ska bli så himla skoj!

Tror jag ska slänga mig i duschen innan vi fortsätter att städa!

Hej hopp!

PS: Ska försöka uppdatera bloggen så gått det går när jag är där borta:DS

    
                            New York here we come!!!!!

Då var det bekräftat!

Var in med Neo idag på barn, där fick vi det bekräftat att Neo har astma. Känns skönt att det är bekräftat men känns tungt att man ska behöva ge det lilla livet massa mediciner. Jag hoppas verkilgen det växer bort, som läkaren trodde, det brukar göra det med barnastma. Men å andra sidan har Dennis astma så då kan det bli permanent om vi har otur. Jag hoppas verkligen det går till dig det där! Ska åka i väg nu å hämta ut medicinerna han behöver å ge han på en gång när jag kommer hem.

Känns tungt å behöva dra med sig en massa mediciner på utlandet. Men men vad gör man, det är ju ändå det bästa för Neo så!

Nu ska jag åka å hämta dessa mediciner!

Ha en fortsatt bra dag!


Trött...

Usch vad trött man är, säkert för man stressat som en  idiot för att få klart allt. De flesta tycker det är skoj att vi ska åka, sen finns det andra som tycker annorlunda, vilket gör mig lessen, varför kan man inte bara vara glad för andra i stället för att bara anklaga en för att man är dum i huvet och ens kan tänka på att göra en sån här grejj. Det är ju inte direkt resten av livet vi ska va där det är tre veckor det handlar om!!!

Packat klart det mesta men finns en del kvar att göra innan det är dax att åka, bilen är på service och var förhoppningsvis klar i morgon, vi behöver ju som den på söndag! Ola ska va bilvakt, så det blir ju tokbra de! Själv är jag så trött så jag orkar inte ens tänka på resan, måste försöka koppla bort det i helgen så man blir lite utvilad tills vi ska åka!  Ska bli skoj och spännande!

Ska klippa mitt hår senare i eftermiddag, topparna är risig som bara den! Grannen Anki som ska utföra det jobbet. Fick mig massage i går av syster, det var tok skönt, men hon tyckte jag va spänd som bara den. Men man är väl det, man har ju alltid nått att tänka på å alltid nått att göra. Så rastlös så jag kan inte ens sitta still å kolla på en hel film.

I morgon kommer tant Micke över på en öl, ska bli trevligt, men är inte direkt sugen på att fetsa någe eftersom man vill va hyfsat pigg på lördag när det ska packas å städas det sista. Jaja får väl se hur det blir!  Ska bli trevligt iaf!

Nä ska ta å laga nån middag tror jag så mitt barn å syster får nått i sig!

Tjolahopp!

PS: Grattis Thotte på din födelsedag! :DS


  
                   Mina busungar!

En vecka...

Börjar bli nervös nu, Hur jag ska hinna packa allt som ska med å hinna städa klart innan det är dax att åka. Ojoj, för mycket i min hjärna nu! Har iaf bokat hotell rum i Märsta från söndag till måndag. Tokbra! Har skrivit ner det mesta som ska med oxå. Hoppas bara man inte glömmer något! Jaja, det borde ju kanske finnas å köpa därborta oxå, dom är ju inte helt efter i det där landet!

I morgon blir det Dollarstore med mamma och Anki å Neo ska med å! Liam är på dagis så han får tyvärr inte följa med. Dennis jobbar sent idag, han jobbar 13 timmar denna vecka, rätt jobbigt men men, sen lär man väl va lei på han efter tre veckor å han lär ju klättra på väggarna om han inte får börja jobba på en gång när vi kommer hem!

Har fått till det fint här hemma nu är det bara vardagsrummet som behöver sig ett rejs åsså Liams rum. Mamma har varit här i dag å hjälpt mig med en massa! Hon e så snäll hon! Men det behövdes kan jag säga! Hade inte hon tvingat mig så hade jag nog aldrig fått fingrarna ur *piiiip* Känner mig en aning lat men det är ju inte så lätt å få nå gjort ensam med två barn, har packat min väska å sen har jag börjat packa barnens väska idag, har tvättat som en tok hela veckan.Fattar inte att vi ens har så mycket kläder som vi har! Vart kommer allt i från??

Ja så e de! Vad mer ska man skriva det har som inte just hänt nå roligt på sistone. Dennis jobbar så massor så man får ju aldri chansen att göra nå skoj! Men man kanske inte ska klaga, jag får ju tre veckors semester i USA. Inte helt fel det heller!

Nä ska väl ta å fortsätta med tvätten, det är så tråkigt! Men det måste väl göras!  Hur skulle det annars se ut här!?

Hej hopp gummisnopp!


Coolingen Liam

Sötnosen Neo

RSS 2.0